27 Kasım 2016 Pazar

Film İncelemesi; Doktor Strange



Orjinal Adı: Doctor Strange
Tür: Bilim Kurgu, Gerilim, Aksiyon
Vizyon Tarihi: 4 Kasım 2016                 
Süre: 115 Dakika                                               
Yapımcı: Kevin Feige                         
Yönetmen: Scott Derrickson    
Senarist: Scott Derrickson       
                C. Robert Cargill    
Hikâye: Jon Spaihts                 
              Scott Derrickson          
             C. Robert Cargill         
Ülke: ABD                         
Stüdyo: Marvel Studios           
                                                         

Oyuncular: 
Benedict Cumberbatch | Stephen Strange / Doktor Strange
Chiwetel Ejiofor | Baron Karl Mordo
Rachel McAdams | Christine Palmer
Benedict Wong | Wong
Michael Stuhlbarg | Nicodemus West
Benjamin Bratt | Jonathan Pangborn
Scott Adkins | Lucian
Mads Mikkelsen | Kaecilius
Tilda Swinton | Kadim Kişi (Ancient One)

Filmin Konusu;

Doktor Stephen Strange işinde oldukça başarılı olan bir beyin cerrahıdır fakat korkunç bir trafik kazasından sonra ellerini düzgün kullanamaz hale gelir. Çaresiz duruma düşen Strange, Jonathan Pangborn adındaki belinden aşağısı felçli bir hastanın mucizevi bir şekilde iyileştiğini öğrenir ve Pangborn, Strange'i Himalayalar'da bulunan Kamar-Taj'a yönlendirir. Burada Kadim Kişi (Ancient One) ve onun öğrencileri ile tanışan Strange'i hiç tahmin etmediği bir macera beklemektedir.

Veeee, Filmin Yorumu; 

Marvel filmlerine olan hayranlığımdan hiç bahsetmiş miydim? Bahsetmesem de sorun değil, şimdi kesinlikle bahsedeceğim. Adamlar iyi film yapmayı gerçekten biliyorlar ve çıkan son filmleri Doctor Strange ile bunu bir kez daha gösterdiler. 




Öncelikle, en bayıldığım konu olan görsel efektlerden bahsetmek istiyorum. Şimdiye kadar yapılmış en iyi görsel efektlerin bu filmde olduğuna kesinlikle eminim. Bu konu da harika bir iş çıkarmışlar, sinema da 3D olarak izlemeniz bu yüzden çok önemli. O gözlüklerle birleşince cidden harika bir görüntü ortaya çıkıyor. Ne kadar bilgisayar yapımı olduğunu bilseniz de gerçek olduğuna inanıyorsunuz. Sırf görsel efektler için bile üçer defa izlenir!

Doctor Strange karakterini canlandıran Benedict Cumberbatch yani günümüze uyarlanan haliyle Sherlock Holmes'u canlandıran kişi bu karaktere tam oturmuş durumda. Kazadan sonra ellerinin titremesinin durmamasıyla çektiği acı ve Kamar-Taj da yalvarış şeklinen duygulanmamak elde değil. Sonrasında ise peşinden gelen öfkeli halleri, role tam oturduğunun bir kanıtıydı. İtiraz etmek imkansız.

Benim için filmin en eğlenceli kısmı Doctor Strange ve biricik aşkı olan pelerini - Doctor bu şekilde düşünmüyor tabii - arasındaydı.  




(Bu gif karşılarak birbirlerine aşık oldukları kısımdan.)

Filmin en eğlenceli sahnelerinden biri pelerin (özel bir adı vardı ama unuttum) ile onun arasında geçenlerdi. Bir de kütüphane görevlisinin üzerinde güçlerini kullanmasıyla ama benim favorilerim pelerinli olanlar. Hiç bu kadar eğlenceli bir pelerin görmemiştim doğrusu. 😂😂😂
Sizin için bir kaç pelerinli sahne bırakıyorum. 😂😂






Dövüş sahnelerinin kurgusu bir dövüş filmi kadar olmasa da heyecan vericiydi. Özellikle efektler ve kolay tabirle 'büyücü' güçleriyle birleşince. İnsan ister istemez hayal gücünü zorlayarak böyle güçleri olduğunu düşünmüyor değil. Keşke hepimizden bir Doctor Strange olsa!





 Sinemada 3D olarak izlemenizi önemle önerdiğim bir film. Şimdiden iyi seyirler!
Ve Calypso havalı bir şekilde pelerinini savurarak gider!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder