30 Ekim 2016 Pazar

Kitap İncelemesi; Sırlar Aşka Engel mi? - Rachel Gibson


Kitap Adı: Sırlar Aşka Engel mi? - Tangled Up In You
Yazar: Rachel Gibson
Çevirmen: Bahar Yaldız Çelik
Sayfa Sayısı:  367
Martı Yayınları – 2012

“Gizemli bir kadın ile her kadını kendine âşık edebilecek bir adam bir araya gelir de ortaya buram buram aşk kokan bir roman çıkmaz mı? Sırlar Aşka Engel mi? tamda böyle bir kitap!” – Publishers Weekly

“İki insanın tutkulu aşkı ve bu aşkı zora sokan sarsıcı bir sırrın konu edildiği mükemmel bir roman. Rachel Gibson yine harikalar yaratmış.” – Booklist

Hangisi Tercih Edilmeli?
Aşk mı? Gerçek mi?

Maddie, Truly’ye sevgili ya da koca bulmak için değil, çocukluğunda kötü şeyler yaşadığı kasabaya geçmişiyle yüzlemiş için geri döner. Bunun için her zorluğu göze almaya hazırdır.

Mick kadınlarla arasına gerekli mesafeyi koyabilen; onların, hayatına müdahale etmesine izin vermeyen bir adamdır. Bu duruşundan hiç taviz vermez, ta ki sırları olan bir kadınla karşılaşana kadar… Onun bir gülüşü, tek bir dokunuşuyla aşk bağıra çağıra kapısına dayanır.

Fakat Mick, Maddie’yle ilgili gerçeği öğrendiğin de ikisi için hem aşk hem de hayat, içinden çıkılması güç bir hal alır… Geçmişten gelen ve her ikisini de derinden saran bu sır, aşklarına engel olabilecek midir?



Bir solukta ve bitirmek için can attığım sayılı kitaplardan biri, kitapta ki tüm her şey hala zihnimde mükemmel bir şekilde canlı.

Maddie Jones, Maddie Dupree ve ya seri katilleri yazan bir yazar olan Madeline Dupree. Gerçek bir kaçık, akıl almaz bir kadın. Çantasında her türlü savunma aletini taşıyor. Kelepçe ve zincirlerle masalara bağlanmış seri katillerle görüşüyor ama bunun dışında annesini elinden alan kasabaya geri dönüyor.

Ve annesinin katilinin oğlunu görmek için bir bar taburesine oturduğun da Maddie’nin başına hiç gelmemesi gereken bir şey geliyor. Hennessy erkeklerin en büyük üyesi olan Mick Hennessy’nin mavi, haşin gözleriyle karşılaşıyor.

Mick, Maddie’yi elinden çekip alnını dayadı. “Mort’s Bar’a geldiğin ilk günden beri gözüm sendeydi.” Dedi. “Etrafımda görebildiğim tek şey sendin. O kadar başka yere bakmaya çalışmama rağmen.”

Ama bir sorun var. Maddie’nin ve Mick’in ailesi onlar çok küçükken ölüyor ve Mick, Maddie’nin gerçekte kim olduğunu bilmiyor.

İşler Maddie’nin gerçekten almasını istemediği bir hal alırken okurken ‘Dur bakalım bu işin sonu nereye gidecek?’ derken kitabı bir günde nefesim kesilerek bitirdim.

Kitabın içinde hayattan tüm duygular yer alıyor diyebilirim. Aşk, dram, romantizm, tutku, öfke… Hepsi.

Mick ve Maddie’nin ateşle barut gibi yan yana gelir gelmez alev alıyorlar. Ve burada Mick, ateş oluyor çünkü her seferinde Maddie’yi alev aldırıyor.

Maddie’nin saçlarını eliyle kenara çekip, yüzünü boynuna yaklaştırdı. “Şeftaliyi de en az çikolata ve badem kadar çok severim. İştahımı kabartıyorsun.”

Maddie bu hissi iyi tanıyordu. “Sanırım kız kardeşinin bezelye güveci ziyafetine geç kalmasan iyi edersin.” Mick’in az önce boynunun hemen yan tarafına kondurduğu ateşli öpücüğün yerini hafif bir tebessümün aldığını hissetti. Birden içi ürperdi ve başı bir tarafına düştü. Onu durdurmalıydı ama hemen değil. Az sonra.

“Belki de artık seni yemeliyim.”

Üstelik, kitabın bana göre en komik kısımlarından biri, kedilerden nefret eden Maddie’nin dişlek ve biri mavi, biri yeşil gözlü olan beyaz bir kedi edinmesiydi.

Telefonu, “Mort’s Bar” diyerek açan Mick değil, bir başkasıydı.
“Mick orada mı acaba?”
“Saat sekize kadar burada olmaz genelde.”
“Rica etsem ona benim için bir mesaj iletebilir misiniz?”
“Bir dakika, bir kalem alayım.” Kısa süreli bir sessizliğin ardından adam, “Şimdi söyleyebilirsiniz,” dedi.
“Mick, tasma için teşekkürler, Kartopu.”
“Kartopu mu dediniz?”
“Evet. Arayanı Kartopu olarak kaydedin lütfen.”
“Pekala, notunuzu yazdım.”
“Teşekkürler.” Maddie aramayı sonlandırıp rehberi kapattı. Saat sekizi on geçe Maddie bir cinayet dergisinin sayfalarını karıştırırken telefonu çaldı.
“Alo?”
“Kedin beni aramış.”


Kitabı bitirdikten sonra, bu kitabın aslında bir serinin kitabı olduğunu öğrendiğim de şaşırdım çünkü önce ki bir hikayesi varmış gibi durmuyordu. Sonradan öğrendim ki Maddie'nin diğer kız arkadaşlarının hikayeleriymiş. Rachel Gibson’a ait okuduğum ilk kitaptı ama böyle sürükleyici bir şekilde yazan bir yazarın diğer kitaplarını da bunun gibi olacağından onları da en kısa zamanda okuyacağım.

Kesinlikle okumanızı tavsiye ettiğim bir kitap. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder