30 Ekim 2016 Pazar

Kitap İncelemesi; Aşk Peşinde – Laura J. Rowland





Kitap Adı: Charlotte Bronte’nin Gizli Maceraları, Aşk Peşinde – The Secret Adventures Of Charlotte Bronte
Yazar: Laura J. Rowland
Çevirmen: Ceren Taştan
Sayfa Sayısı:  532
Format Yayınları - 2011



Arka Kapak

Yayımcısı tarafından sözleşmesine uymamakla suçlanan Charlotte Bronte, kız kardeşi Anne’i de alarak bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek üzere Londra’ya doğru yola çıkar. Yaşadıkları maceralar ve Charlotte’un tanıklık ettiği cinayet sonrasında bütün Bronte ailesi kendilerini tehlikenin içinde bulur. Dünya’nın temellerini kökünden sarsmak isteyen gözü dönmüş bir katilin peşine düşen Charlotte, bu yolculuğu sırasında hiç ummadığı bir aşka da yelken açar.

Ve bu sırada hayatı baştan sona değişir.



Tam bir yolculuk kitabı diyebileceğim bir kitap daha. Tarih kokan kitapları seviyorsanız oldukça hoşunuza gidebilir.

Charlotte Bronte, bilmeyen  kalmış olabilir mi bilmiyorum ama ben kısaca anlatacağım. Jane Eyre’nin yazarı, eserleri İngiliz ve Dünya Klasikleri arasında yer alan üç kardeşin en büyüğü. 19. yüzyıl da kadın yazarlara tepkili olunduğu için, üç kardeşte takma isimlerle eserlerini yayın evlerine gönderiyordu.

Olay akışına gelirsek…

Charlotte, Emily ve Anne Bronte… Şimdi tüm dünya onların adını biliyor ama onların yaşadıkları zamanlarda kimse, o kitapları bu üç kız kardeşin yazdığını bilmiyordu. Takma isimleriyle kitapları yayıncılarını yolluyorlardı…

Charlotte’un kitabı Jane Eyre tutmuştu, ama eleştirmenler Emily ve Anne için aynı şeyleri söylemiyordu. Yayımcısı tarafından sözleşmesine uymamakla suçlanan Charlotte bunun üzerine yanlış anlaşılmayı düzeltmek adına, Anne ile birlikte Londra’ya gidiyor.

Tren yolculuğu sırasında Charlotte, Isabel White adında bir kadınla tanışıyor, güzel ve çekici bir kadın. Ama bir sırrı var, yanından asla ayırmadığı bir çantası. Charlotte, yanlış anlaşılmayı düzeltiyor, Londra da kız kardeşiyle gezdikten sonra kaldıkları otele dönerken bir cinayete şahitlik ediyor.

Isabel White’ın ölümü.

Charlotte’un gördüğü cinayet tüm hayatına uzanıyor. Tüm ailesi bir tehlikeye giriyor ve o sırada bir adamla tanışıyor. Jhon Slade…

Bay Slade’e olan ilgisi bir yandan Bronte’yi allak bullak ederken içinde ki merak Isabel’in ölümünün nedenini çözmek için yanıp tutuşurken o kadının ölümünün altından çıkanlar onu şoka uğratıyor ve Isabel White’ın cinayetinin bu olayın en küçük kısmı olduğunu görüyor. Defalarca kez ölümden dönüyor ve çoğu seferinde onu Bay Slade kurtarıyor…

Eh, buradan sonrası kitap hakkında fazla bilgi verip filmin sonunu söylemeye benzer. Uzun bir yolculuğa çıkacaksanız, yanınıza alabileceğinizi tavsiye edebilirim. :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder